România
Advertisement

Acest articol a fost copiat de la Wikipedia, în timp ce se de discuta ștergerea. Decizia a fost ștergerea articolului. Consultați și Wikipedia:Istoricul Evenimentului zileiWikipedia:Wikipedia:Pagini de șters/Istoricul Evenimentului zilei

Emblem-important.svg
Acest articol pare să conţină cercetare originală
Dacă articolul nu poate fi rescris conform politicii Wikia România, atunci trebuie şters.

Fișier:Articol.gaina din evz.JPG

Primul număr din Evenimentul zilei a apărut pe 22 iunie 1992 în format broadsheet, producând un impact instantaneu pe piața cotidienelor. Rapid, EVZ a ajuns la un tiraj de aproximativ 850.000 de exemplare. În 1993, ziarul a înregistrat și cea mai mare medie de exemplare vândute pe zi - în jur de 675.000 de bucăți. La vremea respectivă, EVZ apărea în trei ediții: prima - națională, a doua - destinată publicului bucureștean și zonelor limitrofe Capitalei, a treia - Evenimentul de prânz ("Bulina albastră"). Ritmul editorial, care asigura 24 de ore din 24 acoperirea informațională, a transformat cotidianul într-o "uzină de presă". De altfel, mulți dintre ziariștii care activează astăzi în media românească au trecut la un moment dat prin redacția EVZ.

Imbatabil pe segmentul "vânzări la tarabă", EVZ era deficitar însă la capitolul publicitate, din cauza aversiunii lui Ion Cristoiu față de astfel de inserturi, pe care le considera dăunătoare pentru echidistanța ziarului. Pe fondul tensiunilor iscate între conducerea editorială a cotidianului și administratorii săi, Ion Cristoiu părăsește EVZ în februarie 1997, iar locul său este luat de Cornel Nistorescu.

Ziarul intra într-o nouă epocă, distanțându-se de abordările tip popular din perioada Cristoiu și adoptând un ton mai echilibrat. În 1998, trustul Expres, care edita EVZ, decidea o majorare de capital a societății, iar grupul german de presă Gruner&Jahr prelua 50% din acțiuni. Intrarea ziarului pe orbita unui tipar occidental de a face presa s-a resimțit însă în vânzări – la începutul anilor 2000, circulația zilnică a EVZ se situa la aproximativ 105.000 de exemplare vândute.

În 2004, după ce Gruner&Jahr a a decis să-și retragă operațiunile de pe piața românească, ziarul a fost cumpărat de trustul elvețian Ringier, iar Cornel Nistorescu a părăsit redacția. Au urmat o perioadă tulbure, cu demisii în bloc, un conflict deschis între noii proprietari și redacție și plecarea redactorului-șef Dan Turturică. Stabilizarea s-a produs după instalarea la conducerea editorială a lui Răzvan Ionescu, rămas în funcție până în martie 2008. Din toamna lui 2008, redactorul-șef al EVZ este Vlad Macovei. În prezent, după etapele succesive care au transformat ziarul popular de odinioară, Evenimentul Zilei se situează în zona premium și încearcă să răspundă nevoilor unei Românii moderne și progresiste[necesită citare]. Acest tip de abordare, dublată de apetitul tot mai scăzut al publicului pentru producția tipărită și explozia internetului, s-a resimțit în tiraje și audiență. Pierderile din zona printului au fost suplinite, parțial, de o creștere exponențială a audienței online.

Evenimente care ne-au marcat[necesită citare][]

Perioada Ion Cristoiu 1992-1996[]

1992. Michael Jackson și un concert "dangerous"

EVZ a făcut din concertul Michael Jackson la București cel mai important eveniment al anului. Fanii starului american s-au putut delecta cu cel puțin o jumătate de pagină zilnic, din iulie până în noiembrie.

1994. Campionatul Mondial de fotbal din America

Pe 20 iunie 1994, Evenimentul zilei a alocat meciului României cu Columbia (scor 3-1) șapte pagini din cele 12 ale ziarului. Două săptămâni mai târziu, optimile cu Argentina, scor 3-2, au primit 10 în EVZ.

1995. Moartea "Seniorului" Corneliu Coposu

Pe 13 noiembrie 1995, bulina EVZ n-a mai fost roșie. Prima pagină a ieșit din tipar neagră, în semn de doliu pentru Corneliu Coposu, dispărut la 79 de ani în urma unei afecțiuni pulmonare. Ziarul titra: "Deși n-a fost decretat oficial, / Prin dispariția lui Corneliu Coposu, / România e în doliu național".

1996. "Constantinescu, președinte!"

Pentru prima oară după 50 de ani, un partid aflat la putere care organiza alegerile le și pierdea. "Triumful democrației în România" se produsese cu sprijinul decisiv al EVZ, implicat în campania electorală alături de Convenția Democrată. "Primul gând" al noului președinte Emil Constantinescu, relatat în EVZ, rezuma starea de spirit a momentului: "Asta este victoria celor care, timp de șapte ani de la Revoluția din ’89, au sperat într-o schimbare reală a României".

Perioada Cornel Nistorescu 1996-2004[]

1998. Interviu cu Fane Spoitoru

În ultima lună a anului 1998, EVZ trimitea un reporter la Montreal, în Canada, pentru a realiza un interviu cu temutul Ion Titișor (poreclit Fane Spoitoru), cel care, în 1996, părăsise fraudulos țara, după ce, câțiva ani mai devreme, tăiase cu o sabie ninja un polițist în fața unei discoteci. În interviul acordat Evenimentul zilei, Fane Spoitoru spunea că s-a simțit vânat de însuși Ion Iliescu: "Iliescu a ordonat uciderea mea".

2000. Cazul FNI

Prima pagină a Evenimentul zilei din 25 mai 2000 juca rol de ceas deșteptător: "Treziți-vă! FNI a murit". Și încă o constatare amară: "Români, ați fost anesteziați cu sloganul: Dormi liniștit, FNI lucrează pentru tine". Fondul Național de Investiții s-a născut pe 17 august 1995, ca un fond deschis de investiții administrat de societatea SOV Invest. Sute de mii de investitori au dormit liniștiți, lăsând peste 3.200 de miliarde pe mâna lui Sorin Ovidiu Vîntu. EVZ n-a închis niciodată acest "front de luptă", continuând să dezvăluie fețele oculte ale afacerii care a îmbogățit o mână de oameni și a păgubit sute de mii de români.

2001. Fără Hagi

Gheorghe Hagi a jucat pentru "tricolori" în 125 de partide la care au asistat peste trei milioane și jumătate de spectatori. În cei 16 ani, 10 luni și 14 zile în care a îmbrăcat tricoul naționalei a bifat trei turnee finale de campionat mondial și trei de campionat european. La retragere, EVZ a propus un titlu rămas în cărțile de istorie ale presei postdecembriste: "11 fără 10".

2001. 9/11, Apocalipsa

Niciun eveniment din noul mileniu nu a fost mai mediatizat decât atacul asupra Turnurilor Gemene din New York de la 11 septembrie 2001. Pe 12 septembrie, în febra evenimentului, EVZ a anunțat ferm și cu litere de-o șchioapă: "Apocalipsa". S-au scris zeci de pagini în acel septembrie însângerat, dar nimic nu a emoționat așa cum a făcut-o editorialul lui Cornel Nistorescu – "Cântarea Americii" – preluat de întreaga presa de peste Ocean.

2003. Scandaluri de corupție în PSD

La căderea miniștrilor PSD Hildegard Puwak și Mircea Beuran, Evenimentul zilei a avut un rol însemnat. Reporterii EVZ a descins la sediile firmelor soțului ministrului integrării și ale fiului care au primit finanțări pentru patru proiecte în cadrul programului "Leonardo da Vinci" și au descoperit că în apartamentele respective nu se desfășurau activități specifice societăților comerciale, fiind vorba despre case particulare.

2004. Schimbare de gardă la Cotroceni

Traian Băsescu devine președintele României, învingându-l nescontat în cursa electorală pe Adrian Năstase. EVZ a fost partizan în campanie, atitudinea anti-PSD fiind limpede. Prima vizită a lui Băsescu într-o instituție media, după ce a câștigat alegerile, a fost la Evenimentul zilei.

Perioada Ringier 2004-2010[]

2005. Demisia Elenei Udrea

În urma unor articole care demonstrau tentativa de mituire a unui jurnalist EVZ de către Dorin Cocoș, soțul Elenei Udrea, șefa cancelariei prezidențiale era forțată să-și dea demisia.

2005. România înecată în lacrimi

Prin această campanie, Evenimentul zilei, împreună cu Salvați Copiii România, a demarat campania România înecată în lacrimi[1] a strâns bani pentru repararea școlii din localitatea Nănești, județul Vrancea. Editorul EVZ de la acea vreme, trustul Ringier, a donat 10.000 de euro pentru repararea școlii. În timpul inundațiilor din 2005, Evenimentul zilei a inchiriat un elicopter pentru a putea ajunge în zonele calamitate din județul Bacău[1].

2006. Adrian Năstase și mătușa Tamara

Povestea "mătușii Tamara" și începutul sfârșitului pentru Adrian Năstase poarta eticheta investigațiilor EVZ. Cotidianul a descoperit contracte de vânzare-cumpărare ale unor terenuri a căror valoare crescuse de 1.600 de ori, totul în beneficiul familie Năstase, care moștenise de la o mătușa bani cash, obiecte de artă, monede și metale prețioase. În total, vreo 400.000 de euro. S-a sesizat până și Oficiul de Prevenire a Spălării Banilor, la fel și DNA-ul. În urma dezvălurilor Adrian Năstase s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD, partid care, pe fondul scandalurilor de corupție ale liderilor săi, a început să scadă în sondaje.

2007. O dezvăluire EVZ duce la schimbarea ministrului de externe

În ultima zi de ianuarie din 2007, EVZ "a detonat" bomba de presă a anului. Opinia publică avea să afle că un tâmplar și un electrician români erau captivi într-o bază SUA din Irak, acuzați de "culegere de informații". Cei doi muncitori români din Irak au filmat și fotografiat o bază americană. EVZ a prezentat detalii șocante despre peripețiile românilor în Irak, mărturii despre umilințele la care erau supuși aceștia de către americani. Criza a luat pe nepregătite autoritățile, care s-au întrecut în bâlbe. Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a aflat din "Evenimentul zilei" despre soarta celor doi. Drept urmare, pe 2 februarie, acesta i-a solicitat lui Mihai-Răzvan Ungureanu, ministrul de externe, să-și prezinte demisia pentru că nu a informat guvernul și pe șeful executivului în legătură cu reținerea celor doi.

Aprilie – Iulie 2008. Școala DIE a capitalismului românesc

Serialul de investigații Cupola [2] a scos la lumină rețelele de afaceri și de informații ale foștilor spioni și ofițeri ai Securității ceaușiste, transformați după Revoluție în afaceriști de succes.

Aprilie 2009. Moștenitorul secret al lui Nicolae Ceaușescu și "Revoluția de la Chișinău"

După o investigație care a durat mai bine de un an, EVZ l-a găsit pe cel mai misterios membru al clanului Ceaușescu, Valentin, nepotul direct a lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu și "moștenitor al tronului". Tot în aprilie, EVZ a fost singurul ziar străin ai cărui corespondenți au reușit să "evite" expulzarea de la Chișinău[3], devoalând crimele comise de aparatul represiv al regimului lui Vladimir Voronin.

August – Octombrie 2009. Serial despre Holocaust

După ce primarul Constanței Radu Mazăre defila îmbrăcat în uniformă militară nazisză la o prezentare de modă, în iulie 2009, EVZ a demarat un serial de amploare dedicat victimelor Holocaustului românesc[4]. Opt episoade săptămânale au descris ororile pogromurilor și ale deportărilor în Transnistria.

Perioada Editura Evenimentul și Capital martie 2010 - prezent[]

Iunie 2010. Mineriada 2.0

La două decenii distanță de la eveninemtele sângeroase care au frânt definitiv idealurile Pieței Universității, EVZ realiza un supliment, Mineriada 2.0[5] împreună cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și dedica o săptămână de reportaje, analize și investigații mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Campanii EVZ[]

"Bulina roșie" a dus campanii de presă încă de la apariție. Evenimentul zilei s-a luptat să provoace demiterea lui Cornel Dinu de la cârma echipei naționale de fotbal. S-a luptat să-l dea jos pe Paul Everac, unul dintre președinții Televiziunii Române desprins din medicina românească. S-a luptat să scoată la suprafață matrapazlâcurile făcute de fostul ministru PSD al integrării, Hildegrad Puwak. S-a luptat să nu scape "nenumărat" un dolar din fabuloasa avere moștenită de Adrian Năstase de la faimoasa "mătușă Tamara". Campanii s-au dus și pentru a dezgropa trecutul, în serii jurnalistice dedicate Revoluției, mineriadelor, dictaturii comuniste sau Holocaustului.

EVZ, dincolo de evenimente

Un tur de forță a fost realizat de cotidian în 2001, prin edițiile speciale consacrate atacurilor de la World Trade Center și declanșării operațiunilor militare în Afganistan. Pe 12 septembrie 2001, EVZ a început din zori să adune detalii despre nenorociarea abătută asupra Americii, pentru a scoate, la prânz, o ediție specială. "America pregătește riposta" a fost titlul demersului jurnalistic desfășurat în premieră în România postcomunistă. Aventura avea să fie repetat de EVZ după mai puțin de o lună, pe 8 octombrie 2001, când SUA au invadat Afghanistanul. Titlul ediției speciale – "Prima noapte de război".

Pe 20 martie 2003, altă ediție specială – prilejuită de invadarea Irakului. "A început războiul" a fost titlul acesteia. În 2007, EVZ a făcut un alt tur de forță al edițiilor speciale. Pe 17 iulie a apărut una dedicată concertului Rolling Stones de la București: la intrarea în stadion, 30.000 de spectatori au primit un pliant care conținea versurile a opt dintre cele mai cunoscute piese ale artiștilor, iar la ieșire s-a distribuit o ediție specială de opt pagini a Evenimentul zilei, dedicată "așilor muzicii rock".

În septembrie 2007, EVZ a ieșit cu altă ediție specială pentru "432", filmul lui Cristian Mungiu câștigător la Cannes, iar în octombrie cu una în cinstea celor 30 de ani de existență a trupei Iris. O alta s-a "consumat" pe 29 octombrie, ziua înmormântării lui Nicolae Dobrin. Aceasta din urmă a fost distribuită doar în Pitești. În decembrie 2009, EVZ a reluat obiceiul, propunându-le cititorilor o ediție dedicată alegerilor prezindențiale, iar în iunie 2010 cotidianul a realizat împreună cu IICCMER un număr dedicat mineriadei din 13-15 iunie 1990.

În 2010, Evenimentul zilei a lansat proiectul Orașul de vis[6]. Timp de șase luni, campania originală a pus față în față datele statistice cu opiniile locuitorilor celor 15 orașe care au participat în acest proiect (cele mai mari orașe din România după numărul de locuitori). Obiectivul campaniei a fost de arăta orașul din România care oferă locuitorilor cele mai bune condiții de trai. Câștigătorul campaniei a fost orașul Brașov[7].

Evenimentul zilei pe Internet[]

Site-ul cotidianului Evenimentul zilei a fost lansat în februarie 1996. Până astăzi, pe evz.ro[8] au fost publicate aproape un milion de articole. Din momentul lansării, evz.ro s-a poziționat ca un site de referință în mediul online românesc, atât cu știrile și evenimentele de ultimă oră, cât și cu dezbaterile și campaniile inițiate. În anul 2007, odată cu dezvoltarea mediului online din România, echipa evz.ro a fost extinsă. Acesta a reprezentat momentul în care s-au conturat primele campanii editoriale online, pe domenii care au variat de la politică, sport, cultură, sănătate, drepturi, emigrare, istorie, consum, investiții, urbanism, comunism, educație etc. Ultima relansare a site-ului evz.ro a avut loc în martie 2010, când ziarul a trecut de la trustul de presă elvețian Ringier, la noul trust, Editura Evenimentul și Capital. "Evz.ro vine cu o imagine proaspătă, prietenoasă, aproape de utilizator, dar și cu o abordare a unor teme de interes general, utile și de bun-gust, axate pe viața oamenilor", declara în martie 2010 echipa EVZ.

Noul site pune accent pe subiecte de Actualitate[9], Politică[10], Economie[11], Sport[12], Timp liber[13], Viață[14], EVZ Special[15] și Diaspora[16].

Campanii evz.ro[]

Evz.ro și-a propus să se diferențieze pe piața media prin intermediul unui conținut de calitate. În ceea ce privește campaniile editoriale, acestea au fost create pe două principii: inițiative proprii sau ca reacție la evenimentele de interes.

În fiecare an electoral, EVZ dedică spațiu generos acestui eveniment. Pentru alegerile parlamentare din 2008, evz.ro a creat un site paralel, dedicat în exclusivitate evenimentului. Pe același model, au fost create site-uri satelit pentru alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, din 2009. Portretul politicianului român[17] a fost o campanie din 2008 care a prezentat publicului 15 personalități importante din politică. Campania a realizat un preambul alegerilor parlamentare care s-au desfășurat pentru prima oară sub semnul uninominalului.

Pentru alegerile europarlamentare, primele din România, a fost realizat un mini-site, www.evz.ro/europarlamentare, unde au fost publicate știrile de campanie, informații despre candidații înscriși în cursă, dar și despre reușitele europarlamentarilor care vor încheia primul mandat al României în Parlamentul European.

Nici alegerile prezidențiale din SUA nu au fost uitate, iar alegerea primului președinte de culoare a ținut în tensiune și românii. Corespondența Sandei Nicola din Chicago pentru evz.ro a oferit cititorilor relatări în exclusivitate din timpul alegerilor din SUA (din 2008).

Promovarea culturii și a evenimentelor culturale s-a regăsit mereu pe agenda EVZ. La fiecare început de an, EVZ acordă spațiu editorial celui mai important eveniment din lumea cinematografiei, Premiile Oscar. Iar prin campania O carte pe zi[18] EVZ a încurajat lectura și a dorit să afle preferințele literare ale cititorilor. În perioada celor șase săptămâni de campanie, a fost oferită, zilnic, o carte, recenzată de redactorii noștri.

EVZ a încercat să încercat să răspundă la întrebarea dacă este corect să ucizi pentru lux și a lansat campania Crimă pentru lux[19], în care EVZ a colaborat cu fundația Vier Pfoten, care susține drepturile animalelor.

Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte[20] a fost o campanie pe care EVZ a realizat-o în 2008 și care s-a concentrat pe interviuri cu specialiști care lucrează cu pacienții bolnavi de cancer. Au fost prezentate și povești ale unor români care se luptă cu această boală și care au vorbit despre modul în care diagnosticul le-a schimbat viața.

EVZ rămâne unul dintre puținele ziare din România care se interesează de aspectele migrației. Iar campania Hola soy rumano a oferit o imagine clară despre ceea ce înseamnă să fii, pe de o parte, emigrant român într-o țară străină, dar și străin imigrat în România. Campania a pornit de la un film (difuzat de evz.ro în serial) realizat de Satchi&Satchi și sponsorizat de Guvernul Romaniei.

În 2009, s-au împlinit șaptezeci de ani de la debutul celui de-Al Doilea Război Mondial, probabil cel mai important eveniment istoric din ultimul secol. Evz.ro a comemorat cele nouă decenii așezate peste război oferindu-le cititorilor săi, la începutul anului, câteva amintiri de la granița cu moartea, mărturii ale unor veterani, istorii despre suferință, datorie, supraviețuire și onoare, în cadrul campaniei Amintiri de la granița cu moartea[21].

Din articolele campaniei Bucureștiul de sub ruine[22] cititorii au aflat despre locurile cu însemnătate istorică din București, lăsate în ruină de către autorități.

EVZ a tras un semnat de alarmă și în privința științei din România. Aurul Cenușiu[23] a adus în lumină realizări notabile ale oamenilor de știință români. A fost un demers de popularizare a științei, deoarece majoritatea celor intervievați au explicat proiectele de care se ocupă.

De la istorie, la moștenire arhitecturală, educație, ori la economie de criză campaniile EVZ au demonstrat că se pot plia pe orice eveniment, indiferent de cat de actual este.

Fabricat în România[24], din 2009, a dorit să promoveze produsele românești în contextul crizei economice, a înmulțirii numărului falimentelor și a creșterii șomajului.

Urma Scapă Turma[25] a fost o invitație la o călătorie înapoi în timp, către anii copilăriei, pentru a atrage atenția asupra importanței păstrării spiritului ludic. Am abordat variate teme care aveau legătură cu jocurile copilăriei, de la cum trebuie crescuți copiii, până la de ce este important să nu uităm să fim copii, dar și teme ca literatura pentru copii, banda desenată, desenele animate, balurile etc.

În toamna anului 2009, EVZ a venit cu o nouă campanie, Istoria metroului bucureștean[26], care a fost realizată cu ocazia aniversării a 30 de ani de la inaugurarea primului tronson. Evz.ro a prezentat acest eveniment într-o abordare originală, oferind cititorilor informații noi și inedite, de la primele lucrări, până la inaugurare și reacția cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, în momentul în care au fost deschise călătorilor primele două magistrale.

Campania România după 20 de ani[27] a fost realizată de evz.ro în colaborare cu redacția de print a Evenimentul zilei ca o reflexie a celor două etape majore din existența noastră ca națiune: România în perioada dictaturii Ceaușescu vs. România de după 1989. Au fost prezentate, zilnic, pe o perioadă de 16 zile, articole și dezbateri cu privire la comunism și la ce au câștigat sau au pierdut românii după decembrie ’89.

Redacția[]

 • Redactor-șef: Vlad Macovei
 • Redactor-șef adjunct: Ioana Lupea
 • Editori coordonatori: Călin Hera, Șerban Stoica, Silviu Sergiu, Gabriel Gachi, Alexandra-Livia Dordea
 • Senior-editori: Horia Ghibuțiu, Mircea Marian, Alexandra Olivotto, Dan Bucura

Note[]

 1. a b România înecată în lacrimi http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-inecata-in-lacrimi-686764.html
 2. Dosarul Cupola http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/cupola.html
 3. Revoluție la Chișinău http://www.evz.ro/detalii/stiri/revolutie-la-chisinauvideo--foto-846452.html
 4. Supraviețuitori ai Holocaustului http://www.evz.ro/detalii/stiri/din-vagonul-meu-am-supravietuit-doar-optquot-864350.html
 5. Mineriada 2.0 http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/mineriada-20.html
 6. Orașul de vis http://www.evz.ro/orasul-de-vis.html
 7. Brașov, Orașul de Vis al României http://www.evz.ro/orasul-de-vis/vizualizare-oras/nume-oras/brasov.html
 8. Site-ul www.evz.ro http://www.evz.ro
 9. Rubrica Actualitate pe evz.ro http://www.evz.ro/index.html
 10. Rubrica Politică pe evz.rohttp://www.evz.ro/politica.html
 11. Rubrica Economie pe evz.ro http://www.evz.ro/economie.html
 12. Rubrica Sport pe evz.ro http://www.evz.ro/sport.html
 13. Rubrica Showbiz pe evz.ro http://www.evz.ro/showbiz.html
 14. Rubrica Viață pe evz.ro http://www.evz.ro/viata.html
 15. Rubrica EVZ Special pe evz.ro http://www.evz.ro/evz-special.html
 16. Rubrica Diaspora pe evz.ro http://www.evz.ro/diaspora.html
 17. Portretul politicianului român http://www.evz.ro/detalii/stiri/portretul-politicianului-roman-823163.html
 18. O carte pe zi http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/o-carte-pe-zi.html
 19. Crimă pentru lux http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/crima-pentru-lux.html
 20. Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte http://www.evz.ro/detalii/stiri/cancerul-nu-inseamna-condamnare-la-moarte-825949.html
 21. Amintiri de la granița cu moartea http://www.evz.ro/detalii/stiri/amintiri-de-la-granita-cu-moartea-866054.html
 22. Bucureștiul de sub ruine http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/bucurestiul-de-sub-ruine.html
 23. Aurul cenușiu http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/aurul-cenusiu.html
 24. Fabricat în România http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/fabricat-in-romania.html
 25. Urma scapă turma http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/urma-scapa-turma.html
 26. 30 de ani de metrou: azi se bea șprițul de după grevă http://www.evz.ro/detalii/stiri/30-de-ani-de-metrou-azi-se-bea-spritul-de-dupa-greva-876471.html
 27. România după 20 de ani http://www.evz.ro/pagina-subcategorii/sectiune/romania-dupa-20-de-ani.html
Advertisement